onsdag 25 mars 2015

Jaktkritik

Rovdjurshatare är ju en mycket obehaglig typ av människa. Att det finns många bland jägarna dom vill utrota alla vargar och ser med tillfredsställelse att lodjur, björnar, rävar m fl blir så få som möjligt så att jägarna själva får så många skottillfällen som möjligt. Detta trots att jägarna inte äger djuren och ska därför inte bestämma hur den svenska faunan ska vara sammansatt. Jag anser att tamdjursägare ska kunna skydda sina djur, om de sett till att ha de rekommenderade el-stängslena som föreskrivs, genom skyddsjakt på de enstaka individer som möjligen kommer in i en fårhage eller liknande. Men den licensjakt som nu har förekommit hjälper inte några tamdjursägare utan är enbart till för att tillfredsställa jägarna som gnäller om de få älgar som finns till deras förfogande.
Men det senaste är de brevduveägare som ger sig på pilgrimsfalkar. Jag kände ju till att de pilgrimsfalkarna som häckade i Kristanstad dödades med gift. Men nu har ytterligare en pilgrimsfalk hittats förgiftad i Helsingborg. De brevduveägare som gör dessa bestialiska brott måste inse att pilgrimsfalkarna är fridlysta och måste få etablera sig i Sverige igen. Att duvägarna eventuellt förlorar någon brevduva får de finna sig i. Många duvor försvinner av andra orsaker och de få som de fåtaliga pilgrimsfalkarna tar måste vara försumbara förluster.
Vi som har hundar och katter kan ju inte kräva att biltrafiken ska förbjudas. Är vi rädda för ekonomiska förluster så går det ju att försäkra djuren.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se. Gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken: "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar