tisdag 3 februari 2015

Jaktkritik

I Södra Älvsborg vill Jägareförbundet att handikappade ska f det lättare att komma ut och jaga genom att de gör ramper ut till lämpliga jaktpass.
Detta låter ju bra och vänligt att måna om de handikappade men jag tror att det finns helt andra motiv bakom idéen. Jägareförbundet minskar i medlemsantal och jägarna blir äldre. Nu försöker man på olika sätt att locka yngre, framför allt pojkar och kvinnor att börja döda djur i skogen. Denna gest till de handikappade är alltså ytterligare ett försök att få fler medelmmar i förbundet och på så sätt komma vara en maktfaktor når det gäller att bestämma om den svenska jakten.
Nu tror jag att de flesta handikappade har stor empati och vet mycket om lidande och de drar sig säkert för att döda levande varelser som voöö leva precis som vi alla.
Men Jägareförbundet är duktiga och har resurser att få ut alla sina små som stora åtgärder till massmedia. Jag hörde om denna betydelselösa insats både i radio och i en tidning.
Tänk om vi som vill minska jakten också kunde samla oss och bli den stor organisation som verkar möjligt om man får tro enkätundersökningar.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktenss avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar