torsdag 29 januari 2015

Jaktkritik

Hanne Kjöller skriver idag (29/1-15 i DN) insiktsfullt om "jägarlöobbyn" aldrig skulle vilja vänta med att låta den rättsliga processen gå sin gilla gång utan är mest angelägna att döda som många vargar de kan.
Hon påpekar också helt riktigt att det är helt galet att låta länsstyrelser besluta om hur många vargar det ska vara för att gynnsam bevarandestatus ska uppnås. När dessutom Naturvårdsverket är den instans som man kan överklaga till är det ju också helt galet. Naturvårdsverket har inte den juridiska kompetens utan har i många fall fått se sina beslut överklagade och att domstolar rättat till de felaktig besluten.
Hon anser helt rätt at regeringen nu ska se till att besluten tas i rätt ordning så att det går rättssäkert till.
Om inte regeringen klarar detta så kommer med all säkerhet EU att göra det och ta Sverige i örat och förhoppningsvis dra Sverige inför EG-domstolen för att Sverige bryter mot habitatdirektivet når Sverige hotat vargens bevarandestatus.
Det är enligt min mening en skandal att det får gå till på detta sätt.
Varför kunde Mats Carlgren och Lena Ek som miljöministrar "sköta" vargbesluten men inte Åsa Romson?
Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter. Finns på vår hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar