lördag 20 september 2014

Jaktkritik

Som svar på den senaste kommentaren så bekräftar inlägget mitt påstående. Skjuter man bort rävar som så minskar rävstammen. Skjuter man bort älgar som blir det färre älgar i markerna; precis som jag skrev.
"Jakt är en förutsättning för liv" ? Se dig omkring. Det blir en balans i naturen om inte jägarna skulle finnas. Jägarna äger inte djuren och ska inte bestämma hur den svenska faunan ska vara sammansatt.
Nu är inte jakt det värsta hotet mot vår fauna utan biotopförstörelse och klimatförändringar, men jakten "lägger sten på börda" då djuren får allt svårare att klara sig i naturen.
Jakten tar också bort naturupplevelser för oss natur- och djurvänner. Färre individer av de arter som jagas det är kommentatorn och jag överens om, men viltvården är oetisk då de dödade djuren inte tas till vara utan bara kastas på sophögen och många blir skadskjutna utan att eftersök görs.
Enligt undersökning från Umeå universitet anser mer än 60% av svenskarna att jakt för nöjes och spänning skull är förkastlig. Eftersom ingen jägare jagar av plikt, skyldighet eller försörjning så borde  jakten minimeras.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida.



   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar