tisdag 27 maj 2014

Jaktkritik

I dag ( 27/5-14) läser jag i DN i en liten notis 0m att fem personer åtalas i Östersunds tingsrätt för förberedelser för att illegalt jaga varg. Det stäms för grovt jaktbrott.
Det jag känner till när det gäller jaktbrott så är de mycket svåra att bevisa. Att dessa personer skulle fällas tror jag är mycket osäkert. Om man ska utföra brott är det ju lämpligt att inte sprida kunskapen om vad man sysslar med med till få personer. Här är tydligen fem stycken involverade vilket ju är något för många. Risken är ju att ännu fler få vetskap om vad som försegår. Det är väl det som som har hänt då denna förberedelse har uppdagats.
Det vore ju bra om åklagaren lyckas bevisa att förberedelserna var verkliga och att dessa person får sina straff så att de drar sig för att upprepa brottet. Det ska bli intressant att följa rättegången och se hur det går.

Läs hemsidan: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken : "Jaktkritik- essäer och bloggar om jaktens avarter". Finns på vår hemsida. -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar