lördag 10 maj 2014

Jaktkritik

I Habitatdirektivet finns angivet vilka djur som ska skyddas i Europa. Där ingår våra stora rovdjur. De känner inga gränser och ska därför inte bestämmas i varje land utan är en angelägenhet för alla länder. Senast såg jag på TV att det fanns ca 200 vargar i Tyskland och de har som bekant många länder som grannar. Självfallet ska inte bara tyskarna bestämma över sin rovdjursfauna.
Den jägare som talar om att grekerna inte ska bestämma över vår jakt på älg har inte läst Habitatdirektivet och bör läsa på!
Jag har inte något mot vildsvinsjakt. Både älg och vildsvin gör allvarliga skador på skog och mark men också är allvarliga i trafiken. Det allvarliga är att många jägare inte vill ha låga populationer av dessa djur och därför t ex matar vildsvin under vintern vilket borde förbjudas. Här borde denne jägare och läsa på vad som "endemisk" innebär. Slå upp!
När dt gäller skarven finns det många vetenskapliga uppgifter som inte styrker de påståenden som många jägare kommer med. Ytterligare studier pågår och kommer att klargöra hur skarvens födoval och omfattning har. EU ( och vi i Jaktkritikerna) har inget mot skyddsjakt som får bedrivas utan någon som helst begränsning. Problemet med jakt är att alltför många djur skadskjuts och då orsakar onödigt lidande. Sukke jakten begränsas till jakt på älg och vildsvin plus skyddsjakt skulle skadskjutningen minska med nära 90% och det är detta vi vill åstadkomma med vår förening.

Läs vår hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i Fb-gruppen Jaktkritikerna. Köp gärna boken "Jaktkritik - essäer och bloggar om jakten avarter". Finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar