torsdag 4 april 2013

Jaktkritik

Nu har Naturvårdsverket utarbetat nya direktiv för typgodkännande av fällor för olika djurarter. De djurarter som får fångas i fällor är alltid djur som jägarna inte vill ha i naturen. Alltså de som omfattas av den s k "viltvården" som ju enbart går ut på att eliminera konkurrenter till jägarna själva som ju vill ha rådjur, harar, skogs- och fälthöns m fl arter för sig själva.
Jag anser att inga fällor borde vara tillåtna. Fällor ingår inte i de skäl som jägarna uppger i enkäter om varför de jagar. Där svarar jägarna att de jagar för naturupplevelser, kamratskap, avkoppling, spänning mm (anledningarna är i fallande angelägningsgrad).
Varför ska då fällor tillåtas då de inte rimligtvis tillfredsställer jägarnas motiv att jaga? Uppenbarligen anser man på Naturvårdsverket att "viltvården" ska fortsätta. Tyvärr är det alltför många jägare som sitter på tjänsterna på Naturvårdsverket och de har naturligtvis sina lojaliteter.
"Viltvården" är en skam för jägarna då den är så omoralisk. Djuren som dödas kastas direkt på sophögen. Djuren anses alltså som avskräde! När ska denna syn ändras?
Läs hemsida: www.jaktkritikerna.se och gå med i FB-gruppen Jaktkritikerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar