onsdag 3 juni 2009

Jaktkritik

Nu åker jag till Finland på en vecka för att titta på björnar och har jag tur så kommer jag också att få se varg och järv. 
Det är synd att den här regeringen bara ser rovdjuren som ett problem och och jägarnas önskemål till mötes. Våra rovdjur är ju en väldig tillgång just för turister vilket finnarna har insett. Många människor på kontinenten vill inget hellre att få uppleva vildmarken. Det är ju känt hur fantastiskt tyskarna tycker att det är att få se en älg. Hur mycket mer skulle de inte uppskatta att få se några av våra stora rovdjur. Sverige ju ju i alla fall tillgängligare att komma till än Finland så bara lättheten att komma hit måste vara en konkurrentfördel. 
Jag är inte emot skyddsjakt på enstaka individer men som ju regeringen gör öppnar upp för licensjakt på varg och anser att både varg- och lodjursstammen skall vara på utrotningens gräns skämmer ut Sverige som nation när det gäller bevarande aspekter och bevarande av biologisk mångfald. 
Hoppas att en ny regering kommer till makten 2010. Då har vi i alla fall chansen att en ny jaktpolitik kommer tillstånd.
Se hemsidan:http://hansynsfulljakt.webhop.net  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar